Smartfonix Blog

Всичко за смартфоните

 • Ulefone Armor X6 бюджете н, ударо, водо и прахо устойчив смартфон

  Ако търсите здрав и много евтин смартфон с добри показатели, то сте попаднали на правилното място. Тук ще ви покажем вероятно най-евтиният смартфон на пазара в момента. Последната извесна цена на това симпатично здравеняче е 139 Лв. Ulefone Armor X6 е ударо, водо и прахоустойчив смартфон със сертификат IP68/69K

  Ето причините да изберете Ulefone Armor X6:

  1. Както вече казахме - ниска цена - само 139 Лв с безплатна доставка, доставка от официален вносител, сервиз и гаранция в България.
  2. Добри базови параметри: 5" инча размер на екрана, което по днешни разбирания е малък екран, но има хора, които предпочитат този размер. Преди 1-2 години това беше стандарт.
  3. Паметта е над минимума за подобен клас устройства - 2 Gb и 16 Gb Flash
  4. Батерия - добър капацитет от 4000 mAh.
  5. Меню на български език;
  6. Актуална операционна система Android 9.0
  7. Като недостатък, който можем да кажем, че е умишлен с цел намаляване на цената, това е, че смартфонът подържа мрежи до 3G.
 • Ulefone Armor X5 бестселърът на 2020 г.

  Когато избираме смартфон, често питаме близки и познати, които скоро са купували такъв. Сега е и доста по-лесно. Ако искате да получите съвет какъв смартфон да изберете имате много опции.

  • Най-простият начи да иберем смартфон е като напишете в Google някоя от фразите: Какъв смартфон да избера,
  • Най-породавани смартфони през 2020 г.
  • Избор на смартфон и още други подобни.

  Така ще видите бързо какво предпочитат хората и дали този избор ви допада. В нашият случай Ulefone Armor X5 е сред най- продаваните и най-предпочитаните смартфони. Ето защо:

  Ulefone Armor X5 Видео

  1. Оптимален размер на екрана 5.5"
  2. Има относително голяма батерия 5000 mAh;
  3. Процесорът на Ulefone Armor X5 е осемядрен
   MediaTek MT6763 ;
  4. Има достатъчно памет RAM за да работи бързо, както и 32 Gb FLASH за приложения, снимки, видеа и файлове.
  5. Ulefone Armor X5 има актуална операционна система Android 9

  И още: подводна камера, двойна задна светкавица, здрав корпус, ударо, водо и прахо устойчив, има сертификат IP68/IP69K

 • Ulefone Note 9P модерен и елегантен смартфон

  Ulefone Note 9P е сред новите продукти на компанията Ulefone, чийто оторизиран представител и сервиз в България е Smartfonix.

  Ulefone Note 9P е модерен и елегантен осемядрен 4G смартфон, с процесора MT6762, операционната система е актуалната Android 10. Устройството е с достатъчно памет за работа и за съхранение на файлове, а именно 4 Gb оперативна памет и 64 Gb флаш. Дисплеят му следва тенденциите в момента, той е голям 6.52", с резолюция HD+. Ulefone Note 9P поддържа лицево разпознаване и пръстов отпечатък. Ulefone Note 9P има три основни камери 16MP+5MP+2MP, 8MP селфи камера. Батерията на смартфона е гляма 4000mAh и е с функция за бързо зареждане. Ulefone Note 9 е елегантен и мощен смарфон на изгодна цена
  Телефонът е наличен в 3 цвята - Aurora Blue, Green и Black

 • Как се правят виртуални монети

  [fvplayer id="1"]

 • Какво означава SAR стойност

  SAR  е съкращение от английски -  Specific Absorption Rate, относителен коефициент на поглъщане е показател, определящ енергията на електромагнитното поле, поглъщана от тъканите на човешкото тяло за една секунда.

  Най-често тази енергия се измерва в диапазона на радиовълните (честотна лента) използвани за мобилни комуникации (GSM, UMTS, CDMA, W-CDMA или LTE технологии, 5G) или безжични компютърни мрежи (WLAN), но се препоръчват различни стойности за различни честотни диапазони в зависимост от използваната технология.  Дефинира се като количество енергия, погълната от тъканите на човешкото тяло и се измерва във ватове на килограм (W/kg). Стойността на SAR може да бъде изчислена чрез формулата:

  Трябва да се отбележи, че стойността на SAR се определя при работа на телефона на максимална мощност.
  Мощността на предавателя на телефона зависи от конкретните условия на използване - температура, влажност, други електромагнитни полета, метални обекти и др., при това, като правило, колкото по-добро е качеството на връзката в точката, в която се намира абонатът, толкова по-малка е мощността. Повечето телефони автоматично намаляват мощността си при добра връзка с цел намаляване на излъчванията, а също така и пестене на батерия.  Диапазонът на регулиране на върховата мощност в GSM-телефоните е примерно от 2 W до 20 mW, тоест разликата между максималната и минимална мощност е 100 пъти.

 • Водо и удароустойчив смартфон Blackview BV9600e с много памет и ниска цена 469 Лв.

  За хората с активен начин на живот имаме смартфон на добра цена с много екстри. Това Blackview BV9600e. Телефонът е ударо-водо устойчив със сертификати IP68/IP69K. Устройствотое с голям качествен екран.

  Вижте още информация за Blackview BV9600e

 • Какво е APN и как да настроим APN за Vivacom, Telenor и Mtel

  Какво е APN и как да настроим APN за Vivacom, Telenor и Mtel

  За да въведете ръчни настройки на своето Андроид устройство е необходимо първо да се уверите, че имате активен интернет абонамент на SIM картата си и да я поставите в SIM слота  на устройството, докато то е изключено.

  1.       Включете телефона и отидете в меню „ Настройки“:

  2.      Влезте в менюто „Още...“

  3.       Влезте в менюто „Клетъчни мрежи“

  4.       Натиснете опцията „Име на точка за достъп“

  5.       След което трябва да изберете Vivacom WAP, Telenor WAP или Mobiltel/Mtel WAP, в зависимост от това на кой мобилен оператор сте. Важно е да изберете WAP, защото целта е да настроим интернет настройките.

  6.       Натиснете опцията „Име на точка за достъп“. Тук в зависимост от вашия мобилен оператор въвеждате: internet.vivacom.bg, telenorbg или wap-gprs.mtel.bg.

  Натискате ок и това е всичко необходимо, за да активирате мобилния интернет.

   

8 публикации