Гаранционно покритие на удароустойчиви, водоустойчиви и прахоустойчиви устройства

Удароустройчиви са устройства, класифицирани като такива от Производителя, притежаващи сертификат MIL-STD-810G, отговарящи на следните условия:

MIL-STD-810 се отнася до широк спектър от условия на околната среда, които включват: ниско налягане за изпитване на надморска височина; излагане на високи и ниски температури плюс температурен шок (както при работа, така и при съхранение); дъжд (включително духан от вятър и леден дъжд); влажност, гъбички, солена мъгла за тестване за ръжда; излагане на пясък и прах; експлозивна атмосфера; изтичане; ускорение; шок и транспортен шок; вибрации при изстрел; и произволна вибрация.

Производителя запазва правото да определи максималните стойности на определените параметри, посочвайки ги в официалната си страница.

Водоустойчиви и прахоустойчиви са устройства, класифицирани като такива от Производителя, притежаващи сертификат IP68/IP69K, отговарящи на следните условия: IP68/IP69K са устройства, които издържат на потапяне до 1,5м, във вода, която не съдържа примеси, като хлор, сол или други химикали и минерали. При затворени тапи (при наличнитео на такива) и престой до 24ч в съх пясък.

Гаранцията на устройствата отпада при механични повреди, като счупвания, намокряния, следи от удари, физически щети по повърхността на слушалката, включително, но не само, пукнатини или драскотини по LCD или обектива на камерата, метални стружки по говорителя, наружена цялост на корпуса, откъснати водоустойчиви тапи.